Doe de simulatie voor je autoverzekering

Een auto kopen is leuk, maar er komt nog meer bij kijken dan alleen de aanschaf van de wagen. Je dient namelijk ook een verzekering voor het voertuig af te sluiten. Er zijn veel verschillende autoverzekeringen die je kunt afsluiten, en het is vaak niet direct duidelijk wat nu de beste voor jou is. Als je een autoverzekering wilt gaan afsluiten, vergelijk er dan eerst een aantal met elkaar. Dit kun je heel eenvoudig thuis op de bank doen, via een autoverzekering simulatie op internet.

Het invullen van de autoverzekering simulatie
Bij een dergelijke simulatie vul je een aantal gegevens in op de site van een verzekeringsmaatschappij en zij berekenen dan voor je wat de beste verzekering voor jou is en wat je daarvoor aan premie gaat betalen. Je vult op de site een vragenlijst in op basis waarvan de maatschappij dan de beste keuze voor jou kan aanbieden. Je vult persoonlijke gegevens in maar ook gegevens over de auto. Je vult onder andere over jezelf je geboortedatum in, wanneer je het rijbewijs behaald hebt maar ook hoeveel jaren je al dan niet schadevrij gereden hebt. Je geeft dus ook aan of je eerder betrokken geweest bent bij ongevallen. Ook kun je aangeven hoeveel kilometers je ongeveer denkt te gaan rijden met je nieuwe auto. Natuurlijk mogen ook de gegevens van de auto die je wilt gaan verzekeren niet ontbreken. Je kunt hierbij denken aan merk en type auto, maar ook de staat van de auto en de nieuwwaarde ervan zijn belangrijk. Het aantal gereden kilometers en het bouwjaar van de auto mogen uiteraard ook niet ontbreken. Al deze factoren zijn van invloed op de hoogte van de verzekeringspremie.

Kijk wat je wilt laten vergoeden
Niet alle verzekeringen dekken dezelfde schade aan je auto. Als je jezelf voor bepaalde zaken wilt verzekeren, kijk dan eerst naar wat je echt belangrijk vindt en kies op basis daarvan de juiste autoverzekering. De grootste verschillen in de premie worden natuurlijk ergens door veroorzaakt en je kunt natuurlijk wel bedenken dat een heel goedkope verzekering minder zal dekken dan eentje waarvoor je een hogere premie betaalt. Het is maar net wat jij graag vergoed wilt zien, mocht er iets voorvallen met je auto. Dit kan een ongeval zijn, maar ook een diefstal (ook van onderdelen) kan aan de orde zijn. Als je een nieuwe auto hebt, is het verstandig om deze zo goed mogelijk te verzekeren, want je wilt graag dat deze weer gerepareerd kan worden na een ongeval zodat je er weer mee verder kunt. Kies in dat geval voor een autoverzekering die dit dan ook dekt. Dat voorkomt teleurstellingen en vooral hoge kosten achteraf.

Bekijk de offerte
Nadat je de simulatie gedaan hebt via internet, is het mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij je vrijblijvend een offerte voor een autoverzekering stuurt. Je bent niet verplicht om deze offerte te aanvaarden. Stel, je vindt de dekking toch niet helemaal zoals je wilde, dan kun je altijd nog verder kijken naar een andere verzekering.