Alles over hondenschoenen -en sokken

We houden van onze honden. Ze zijn lief, troosten ons als het even minder gaat en willen altijd knuffelen en spelen. Plus, voor de meeste van ons met een hond is het ook nog eens goed voor de algemene cardio. Maar zoals alle huisdieren hebben honden ook weleens hun kwaaltjes. Je wilt natuurlijk niet dat er iets met je hond gebeurd, en doet er het liefst alles aan om hem veilig en gezond, en vooral ook gelukkig te houden. Wat doe je dan als je hond gevoelige poten heeft, of je bang bent dat hij in de sneeuw of op ruw terrein last krijgt? Gelukkig zijn er hondenschoenen en hondensokken!

De schoenen

Hondenschoenen -en sokken zijn ontwikkeld voor precies dat probleem. Wanneer een hond last heeft van of een wond heeft op een of meerdere pootjes, maar ook als er bij sneeuw of ander terrein het risico is dat kleine steentjes of stukjes glas tussen de kussentjes van de poot gaan zitten, zijn hondenschoenen -en sokken bedacht. Er zijn allerlei soorten, en men begint met het goed opmeten van de poot van de hond. De meeste schoenen sluiten met klittenband, maar moeten uiteraard wel goed passen. Vaak wordt er ook een antislip laag aangebracht en wordt er extra gelet op bestandheid tegen ruw terrein.

Én de sokken

Zoals hierboven al even genoemd, sluiten de meeste hondenschoenen met klittenband. Vaak zijn ze gemaakt van een stevig rubber, met een goede zool maar ook een comfortabele pasvorm. Hondensokken staan nog meer in het teken van comfort. Ze kunnen helpen om het comfort in een hondenschoen te vergroten, omdat de sokken een zachtere pasvorm en textuur hebben, maar hondensokken kunnen ook dienen als bescherming als de hond al een wond aan de poot heeft opgelopen. Door een hondensok te dragen over de betreffende poot, wordt de wond beschermt tegen verder gevaar en vuil. Er bestaan hierin ook weer veel verschillende soorten, zoals beschermkousen die nog specifieker zijn ontwikkeld voor verwondingen aan de poot.

Hondenschoenen- en sokken zijn dus maar een van de velen doch efficiente manieren om goed voor je hond te zorgen. Een gezonde hond is een blije hond, en er is niets zo fijn als een hond die gewoon lekker kan rondrennen tijdens een wandeling. Dus, zorg goed voor de poten van je hond, en ga er (als het weer kan) lekker op uit. Veel plezier.