Zwanger foliumzuur bestellen

zwanger foliumzuur bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. Je kunt zwanger foliumzuur bestellen als je de ontwikkeling van je kind wilt stimuleren.

Wat is foliumzuur?

Een andere naam voor foliumzuur is vitamine B11. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. sommige gezondheidseffecten die aan foliumzuur worden toegeschreven, zijn nog niet bewezen, omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan. 

Een tekort aan foliumzuur kan bloedarmoede, darmstoornissen, vermoeidheid en geboorteafwijkingen veroorzaken. Er is niet bewezen dat teveel vitamine B11 uit de voeding schadelijk is. 

Foliumzuur bij zwangerschap

Vitamine B11 komt van nature voor in groenten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. Het speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind. Een goed niveau van vitamine B11 verkleint de kans op afwijkingen van je ongeboren kind, zoals neurale-buisdefect of open ruggetje. Als je zwanger wilt worden, wordt er aangeraden om minstens een maand voor de bevruchting foliumzuur te gebruiken. Bij normaal gebruik zal vitamine B11 geen bijwerkingen geven.